Ekspanzija rukometa u Trebinju, miriše na evropsku jesen

Rukometaši Leotar su proteklog vikenda na domaćem terenu savladali ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa 28:27. Tijesna pobjeda izabranika Darka Tavrića, u predivnom ambijentu sportske dvorane ” Bregovi” dovela je rukometaše “Lea” u predvorje istorijskog uspjeha i učešća u jednom od takmičenja pod okriljem EHF-a. Pred Trebinjcima je još osam kola, po četiri utakmice na gostujućem i domaćem terenu, a trenutno se nalaze na odličnom trećem mjestu tabele Premijer lige BiH.
Rukomet se u gradu na Trebišnjici igra zvanično od 1956 godine, ali je godinama bio u sjeni drugih sportova prije svega fudbal.

Darko Tavrić


Ovi rezultati nisu slučajnost, plod su dobrog i predanog rada uprave i struke, kaže za naš portal Darko Tavrić, poznato trenersko ime u rukometnim krugovima, koji je i pomoćnik selektora Srbije Tonija Djerone i nalazi se ovih dana na pripremama reprezentacije za dvomeč sa Slovenijom za odlazak na EP. Ističe da se broj mladih zainteresovanih za bavljenje ovim sportom povećava, a to je jedan od preduslova za razvoj ovog sporta ne samo u Trebinju već i u ostatku Hercegovine, imajući u vidu predispozicije stanovnika ovog dijela Republike Srpske za ovaj sport. On kaže da se nada da će ” Leotar” nastaviti sa dobrim igrama do kraja sezone, i da će ostvariti plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Mladi budućnost Leotara

NAVIJAČI LEOTARA SU PRIČA ZA SEBE

Sala u Bregovima, kad su mečevi rukometaša u pitanju je uvijek ispunjena do posljednjeg mjesta. Publika je ta koja daje vjetar u ledja ovoj divnoj priči, a slika koja iz vikenda u vikend obilazi BiH i region je divna slika “TREBINJSKE RUKOMETNE BAJKE ” , koja će uvjereni smo još dugo da traje.