GACKO: Sedmi ” Dani košute”

Bojan Bjelogrlić

U Gacku se već tradicionalno održava manifestacija pod nazivom ” Dani Košute” u odganizaciji Turističke organizacije Gacko. Sve je počelo sinoćnim koncertom grupe ” Paranoid”, a danas na platou ispred hrama “Sv. Troijce” uz bogat kulturno umjetnički program brojni izlagači iz ove i okolnih opština će izložiti svoje proizvode.
Među njima je po prvi put i Bojan Bjelogrlić koji je odlučio da izloži predmete od drveta, za koje kaže da ih izradjuje iz hobija poslednjih nekoliko godina, a posjeta njegovom štandu govori da bi ovo mogao postati i jedan ozbiljan posao sa kojim će dodatno popuniti kućni budžet.

Kod Vukosave Milošević na štandu možete probati i kupiti proizvode po kojima je poznat ovaj kraj : čuveni Gatački kajmak, mladi kajmak, sir iz mješine, mladi sir….

Gordana Buha vlasnice cvijećare ” Bonsai” izložila je razne suveniri sa motivima Gacka i sela iz ovog grada, kao i okolnih opština.
Osim pomenutih proizvoda, izlagači predstavljaju proizvode kao što su med i proizvodi od meda, , ljekovito bilje i preparate za zdravlje.