Gacko se gradi, nije da se ne gradi !?

“U prezitku, što je nekad bio kokošima tijesan, rokću novi podstanari” napisao je u jednom od svojih djela književnik i političar, naš sugrađanin pokojni Radovan Bjelogrlić – Mačak opisujući skučenost jedne prostorije koja je dobila nove stanare.

Upravo u jednom takvom prostoru, u opštinskoj zgradi u kojoj je između ostalog smještena i Policijska stanica Gacko, jer na žalost zgrada nekadašnje “Milicije” je u ruševnom stanju i prijeti da ugrozi živote, prije svih, djece koja se igraju u parku u kome se nalazi, “niču” nove prostorije OIK Gacko. Ako je baš ovaj objekat izabran da bi se spriječila krađa glasova, onda uredu, no problem je što se oni obično pokradu prije nego što do prostorija u kojima su komisije dođu.

Ono što se takođe može zaključiti jeste da će tu boraviti novi predsjednik OIK Gacko, a povlačenje njegovog “taze” izabranog prethodnika sluti da bi on mogao doći iz reda Bošnjačkog naroda, pa stoga više glagol iz citata sa početka nećemo više moći koristiti. Gacko se gradi, nije da se ne gradi, jer je i “perda” u današnjem vremenu krupna investicija. Izvinjavamo se svim sugrađanima što je naslovna slika “naopako”, jer nam je nekako sve tako, pa neka služi kao opomena onima koji takve poteze u ime nas vuku, a vama da im više ne dajete takvu šansu.

Kroz Staru Hercegovinu