Ekipa kafe bar “AS” pobjedu na Gatačkoj kotlićijadi posvetila prerano preminulom drugu

Juče je Gatačka kotlićijada, koju drugi put u okviru “Kulturno-sportskog ljeta” organizuje Opštinska turistička organizacija, opravdala očekivanja.

Starije mještane ovog mjesta vratila je u neka bolja vremena, a mlađi su imali priliku da vide kako su ona izgledala.

Krčkalo se meso tokom dana u 23 kotlića, roštilj je dimio na sve strane, pilo se i pjevalo.Osim što su i ovog ljeta priredili sadržajan kulturno-umjetnički program svojim sugrađanima, u KSC Gacko su pokazali da se u njihovim redovima kriju i vrsni kulinari, pa im je odlukom žirija pripalo treće mjesto. Drugo mjesto je pripalo onima koji brinu o našem zdravlju, a gulaš koji su juče pripremili kažu da je “vraćao iz mrtvih”. Oni su se zadovoljili drugim mjestom.

Prvo mjesto je pripalo ekipi kafe bar “As” , koji su osim što su pripremili najukusniji kotlić ujedno bili i najljepša priča ove manifestacije.

Aco Bjelogrlić-Klanfa

Gotovo da nije bilo učesnika i gosta koji se juče nije makar na tren obreo u njihovom društvu, a oni su se tokom čitavog dana, prepričavajući anegdote legende gatačkih kafana, onog koji je uz Bajaginu “442” od srca zvao “vezane” ture svima koji bi se u tom momentu tu zatekli, sjetili prerano preminulog i neponovljivog boema Aca Bjelogrlića- Klanfe. Asov špil karata je ostao bez “dvojke krsta”, ali čuvajući sjećanje na Klanfu čuvaju od zaborava sliku istinskih gatačkih boema.

Bakljadom su osvijetlili glavnu ulicu u Gacku, pjesmom su dočekali zoru, bili su najljepša slika divne ljetne priče.

Kroz Staru Hercegovinu