Dolazak “Korta” u Gacko i uticaj na druge prodajne i ugostiteljske objekte

Dugo je Gacko čekalo dolazak prodajnog objekta “Kort” a njegovo otvaranje izazvalo je veliku pažnju stanovnika ovog malog mjesta. Pričalo se u Gacku u danima pred otvaranje kako svi drugi sve mogu zatvoriti, jer su narod ko narod, fali sve što je novo kudeći staro, kao da nikad nije bilo novo. Neki su očekivali da će sve u novoj “trgovini” biti jeftinije što bi rekli ” džab-džabile”.

Dobilo je Gacko prostran objekat gdje je zaista ponuda bolja u odnosu na sve druge i na jednom mjestu se može kupiti sve, ali je ovo veliki trgovinski lanac koji nije “štiklao” cijene prema Gacka i Gačana, pa su im one kao i njihovim drugim prodajnim objektima, a ne važe za one iz reda najjeftiniji, naprotiv.

Ono što je primjetno i pozitivno jeste da dosta turista izabere baš ovo mjesto za predah, što znači da je Gacko konačno dobilo mjesto gdje će prolaznici ostavljati novac, a to će dodatno kroz poreze popuniti i onako solidno napunjenu opštinsku kasu ( ako u obzir uzmemo opštine u okruženju).

Dobro je i što zapošljava oko 40 radnika, dobro je što imam perspektivu, a najbolje je što se već sada nazire da neće ugroziti opstanak drugih trgovina, prije svih “Tropik marketa” i lanca prodajnih objekata D.O.O “Lipnik”. ” Tropik market” je toliko jak prodajni lanac da će izdržati odliv kupaca u “Kort”, jer oni se već polako vraćaju, a “Lipnik” ima dugu tradiciju, malo drugačiji odnos sa kupcima, radnje su ” tu u komšiluku”, a i najviše povjerenja od strane kupaca iz seoskih područja, a kako se od stanovnika Gacka može čuti i solidne cijene.

Kad je ugostiteljstvo u pitanju teško je bilo i očekivati da jedan restoran zatvori sve ostale ugostiteljske objekte, ali da na pojedine utiče to stoji. No, za očekivati je da se vremenom dosta gosti vrati u njima omiljena mjesta za ispijanje kafe, za svoje stolove, jer navika je čudo.

Dobro je jer ima konkurencije, a još bolje je što ima mjesta za sve.

Kroz Stsru Hercegovinu