Iako mirna, ipak zanimljiva kampanja u Hercegovini

Mora se priznati da je u IJ 9, iako je jek kampanje, prilično mirno.

“Lajavac” se ne čuje kako najavljuje velike skupove i narode poziva na njih, sponzorisani tekstovi i reklame mahom pozicije podsjete korisnike društvenih mreža da je 2. oktobar bitan dan za Republiku Srpsku.

Podsjete i bilbordi sa manje više poznatim licima da su izbori. Plakata nema, jer su svi složni da je to svojevrstan demode, a upaljača ima ponešto, ali manje u odnosu na sve prethodne kampanje, kad je običan stanovnik Hercegovine govorio “samo da ovo ludilo hoće proći”.

Zagriženi aktivisti stranaka, koji jedva čekaju da kampanja dođe, jer to je njihov period kad dolaze do izražaja i nudeći bolje komšijama, rodbini i prijateljima, često zaborave da žive od njih bolje, jer se oni gode u četiri oka i oni će vam reći da ih “politika ne zanima”.

Jeleni treba egal u Hercegovini, sa druge strane koaliciji oko SNSD-a ni par hiljada plusa ne znači pobjedu Dodika, jer im narod Hercegovine ne može nadoknaditi ispade Vlada Đajića u Banjaluci i “doktorice” u Bijeljini. Prebrojavaju se glave na mitingu u Bileći, a opozicija se ljuti. Nema pravo da se ljuti jer su prvi počeli sa slavljenjem “propasti” nastupa Šaka Polumemte, a vladajući ne treba da se raduju što i onako puna “Bilećanka” nije bila punija, jer skoro 1500 ljidi iz ovog mjesta radi u Dubrovniku, Crnoj Gori i drugim zemljama, tako da će oni teško glasati da ovakvo stanje ostane.

Jelena je obišla Hercegovinu više puta, dođe i Nešić, a oni koji bi trebalo da su tu svako malo, malo će naletiti ovih dana, a lete li poslednji krug reći će Hercegovci i stanovnici Republike Srpske 2.oktobra.

Tiha kampanja širom “boljeg entiteta” ne znači da se živi dobro. Možda gladna usta nemaju snage da se oglašavaju, ali ruke će imati toliko da drugog zaokruže ono što misle ili, ne daj bože, što su im rekli, lošije ili bolje saznaće se brzo u Hercegovini, odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta, jer nas je malo i sve nas je lakše “prebrojati”.

Kroz Staru Hercegovinu