Protest grupe statusno nezadovoljnih građana Gacka ispred RiTE Gacko

Javni poziv grupe statusno nezadovoljnih građana Gacka:

“S obzirom da direktor Termoelektrane niti bilo ko iz njegovog kabineta nije našao vremena ni volje da odgovori na naše pismo upućeno direktoru i pozove nas na razgovor, prinuđeni smo da našu borbu nastavimo na druge načine.

Obavještavamo javnost da ćemo dana 19.02.2023 u 15sati (nedelja) održati protest ispred Termoelektrane.

POZIVAMO:

NAČELNIKA OPŠTINE, kao prvog čovjeka opštine da dodje i da nas podrži u našoj borbi, jer smo i mi i naše familije gradjani ovoga grada, a on je načelnik svih gradjana.

SVE POLITIČKE PARTIJE, da sa svojim delegacijama dodju i podrže nas u našoj borbi. Iako smo strogo protiv miješanja politike u našu grupu, svjedoci smo da su su se sva zapošljavanja vršila političkim putem i zato tražimo vašu podršku u rješavanju naših problema.(SNSD,SDS,PDP,SPS,DNS,DEMOS,PRVA SDS,SP,SRS,US,POKRET ZA PRAVDU I RED).

BORAČKU ORGANIZACIJU, da sa svojom delegacijom dodju i podrže nas jer u našoj grupi ima i boraca i djece boraca, koji su stvarali ovu državu.

SINDIKALNE ORGANIZACIJE, sindikati su u prošlosti bili simbol borbe za pravdu i otpora, stoga vas pozivamo da nam se pridružite i podržite nas, jer je naša borba pravedna.

ODBORNIKE SKUPSTINE OPSTINE,jer ste vi predstavnici najveceg zakonodavnog tijela nase opstine i borite se za boljitak svih gradjana nase opstine i mi kao vasi glasaci i vas molimo da dodjete i podrzite nasu borbu za rjesavanje nasih zaposlenja.

RADNIKE RUDNIKA I TERMELEKTRANE GACKO, naša borba nije usmjerena protiv bilo koga. Mi smo za to da svi trebamo raditi i imati platu u ovim teškim vremenima i pozivamo vas da dođete i podržite nas u rješavanju našeg zaposlenja i ako Bog da da u budućem vremenu budemo radne kolege i koru hljeba zaradjujemo skupa. SVE GRAĐANE GACKA,svi se mi manje vise poznajemo i vezani smo ili rodbinski,prijateljski,kumovski,komšijski,drugarski… Dođite i podržite nas!

MEDIJE, koji bi kao sedma sila svojom podrškom doprinijeli da se naša priča čuje.Bili bismo vam zahvalni da dodjete i upoznate javnost o ciljevima našeg protesta.Svjedoci smo da se godinama priča kako je zaposleno ovoliko ili onoliko ljudi iz drugih opšuina.Mi smo sada pokrenuli jednu drugu priču,po prvi put bez miješanja politike, jer u našoj opštini je preko 70 familija gdje nijedan član ne radi u državnim firmama.Pošto nismo naišli na razumijevanje rukovodstva Termelektrane, prinuđeni smo na ovaj potez, kako bismo svoja prava tražili i na ovaj način. Nadamo se da će svi pozvani doci na naš protest i podržati ovu našu borbu.Unaprijed zahvalni,Grupa statusno nezadovoljnih građana Gacka.

Kroz Staru Hercegovinu