UDDK “Gacko”: Nizom akcija u posljednjih petnaestak dana, nastavljena humana misija udruženja

UDDK “Gacko” je ovogodišnji dobitnik Povelje ove opštine “Vasilj Grđić” kao najvišeg priznanja koje se dodjeljuje u ovom mjestu povodom slave grada, a oni svojim humanim radom opravdavaju ovo priznanje. Krv su u posljednjem periodu darivali širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Nakon dvije fantastične akcije u Plužinama, gdje su Gačani darivali blizu 120 doza dragocjene tečnosti, a prilika iskorištena da se bratime društva iz ova dva mjesta, uslijedio je niz akcija.

Prvo su na poziv asocijacije Srba iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske učestvovali u akciji u Tekerišu, a sve povodom obilježavanja 110 godina od Cerske bitke.

Nakon toga učestvuju, na poziv Crvenog Krsta Sokolac u akciji u ovoj opštini. Redovno se odazivaju akcijama koje organizuje ADDK ERS. Tako je bilo i ovaj put, pa se jedna grupa odazvala akciji organizovanoj u Trebinju.

Još jedan odlazak u Srbiju na poziv UDDK “Čukarica” Beograd gdje je šest članova darivalo dragocjenu tečnost. Niz akcija završen je na jugu Republike Srpske, tačnije u Trebinju, gdje je učešće uzelo sedam davalaca iz Gacka, a ovaj put organizator su bili članovi ADK HET. Ekspanzija dobrovoljnog darivanja krvi se nastavlja u Gacku, a predsjednik ovog udruženja Miroslav Vuković-Hrgo očekuje da će ova godina biti rekordna, a sve naredne još bolje, a sve to potkrepljuje i činjenicom što se ove godine pojavljuje veliki broj mladih koji po prvi put daju krv.

Kroz Staru Hercegovinu