Konačno zasjedanje SO Gacko, a na Dnevnom redu sve sami izvještaji i informacije

Od 03.03.2023. godine se nije ozbiljno zborilo ni o bitnim temama, jer je sjednica 25.05. bila ništa drugo do svečana. Čekali su dugo slušaoci lokalnog radija da čuju “mile glasove” lokalnih parlamentaraca koji su nekad ozbiljnu instituciju kakva je zaista bila SO Gacko pretvorili u, narodski rečeno, običnu lakrdiju, goru i od nekad tužnog i na daleko čuvenog bilećkog parlamenta.

No, gle čuda! Neće se pričati o onome što narod ove opštine najviše zanima, o Izvještaju o radu kabineta načelnika, kapitalnim investicijama i gorućim problemima u ovoj opštini, a sve ovo se nalazilo u šest tačaka koje su skinute sa Dnevnog reda. Skinute su, jer bi se jedva skrpljena većina očigledno u tim trenutcima pretvorila u manjinu. Tako će Gačani posle Svečane skupštine imati priliku da slušaju skupštinu izvještaja i informacija. Pametnom dosta, a o čemu će sve raspravljati odbornici u petak 20.10. 2023. godine donosimo u prilogu:

Skupština je inače zakazana pod velikim pritiskom javnosti, građana, opozicije, ali i pojedinih odbornika SNSD-a, a došli smo i do dopisa odbornika SPS-a, koji su dio vlasti u Gacku, a koje možete pročitati u nastavku.

Kroz Staru Hercegovinu